2013. április 19., péntek

Olvasásra ajánlom

Mivel a tv nem sok izgalmat tartogat  a hétvégére, ismét egy nagyon jó könyvet ajánlok.





                           


 A francia konyha nagymesterének regényes élete.


Julia Child 1948-ban érkezett diplomata férje oldalán először Franciaországba. Egy szót sem tudott franciául, sőt egyetlen francia ételt sem kóstolt, de még főzni sem tudott.

Majd ahogy telt az idő, egyre inkább szenvedélyes érdeklődés gyúlt fel benne az ország és konyhája iránt. Beiratkozott egy főzőiskolába, ahol lelkesen tanulta a legkülönfélébb francia ételek elkészítését. Majd amerikai honfitársaira gondolva elkezdett egy angol nyelvű francia szakácskönyvet írni francia szerzőtársnőivel, amely ma már alapműnek számít.

 Olvashatunk kalandjairól a piacon, a főzőiskolában, férjével  Franciaországban tett kirándulásaikról és a könyvkiadás viszontagságairól is.

Ő volt Amerika első televíziós sztárszakácsa.

A könyv alapjául szolgát a Julia & Julia című filmnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése